Muziekles in groep 5a

Elke dinsdagmiddag is het weer een feestje in groep 5. Het laatste uur staat in het teken van muziek. Vanuit Stichting HaFaBra krijgen de beide groepen 5 dan bezoek van Juf Metselaar. Deze enthousiaste juf leert de kinderen van alles over muziek. Luisteren hoeft nooit zo lang, want ze gaan zelf ook aan de slag. Met bijvoorbeeld de Boomwhackers leren de kinderen spelenderwijs van alles over ritmes. Het valt niet altijd mee, maar binnen de kortste keren klinkt het toch al heel gezellig in het lokaal. We zijn er al wel achter dat voor het maken van muziek, heel goed luisteren erg belangrijk is. Want luisteren hoeft dan wel niet al te lang, maar wel heel goed!

Het zal niet alleen bij deze lessen in het lokaal blijven. Echte muzikanten zullen het komende jaar ook lessen verzorgen. Daarbij laten ze de kinderen kennismaken met instrumenten zoals de saxofoon en de gitaar. We zijn heel benieuwd welke talenten we gaan ontdekken…