GEZONDHEIDSWEEK HEEMSE 2021

Week 44. Het is weer zover. We gaan een weekje stilstaan bij gezond leven. Bewegen en een gezond ontbijtje staan centraal.

We krijgen een bewegingsles van onze schoolgymmeester Joost.

De groepen 5 en 7 krijgen een gastles van Jos van Mijn Fysio. Sommige groepen lopen/rennen ook nog even de Daily Mile.

Allemaal even gezond. De kinderen doen enthousiast mee.

Dan komt de vrijdagmorgen. Tijd voor het schoolontbijt. Allemaal gezonde dingen natuurlijk: bruin brood, appelstroop, vetarme kaas, appeltje, eitje, paprika… Toen werd het enthousiasme duidelijk minder. “Dat beleg lust ik niet. Ik eet alleen chocola” ,

“Melk? Bah!” … Oeps, het valt niet mee om ze toch nog aan het eten te krijgen. Uiteindelijk heeft toch iedereen wat gehad. Dan maar wat ongezonder. Jam van juf van Esch, chocopasta van meester Dijkman en ranja uit de keuken brachten nieuwe mogelijkheden.

Elke woensdagmiddag in november kunnen de kinderen bewegen op “Het Blokkenplein” in het Hazenbos.

Het begint om 13.30 uur en eindigt rond 15.00 uur. Lekker bewegen met meester Joost en zijn helpers. De eerste woensdag waren er 65 kinderen. Dat is toch een mooi succes. Voor wie nog wil: 10, 17, 24 november! Voor de groepen 3 – 8 van de basisscholen in Heemse.

Al met al een gezonde, gezellige week.