GBS Ds. G. Doekes

Van harte welkom op de site van De Doekesschool!

De Doekesschool is gevestigd in Heemse, Hardenberg en biedt al ruim 50  jaar gereformeerd basisonderwijs aan. De kern van ons onderwijs ligt in de Bijbel. Ons leven staat op Christus en Zijn liefde willen we ook uitdragen in ons onderwijs. Oog voor elkaar, voor God en voor goed onderwijs. Hierbij blijven we delen en genieten van God’s liefde en staan we samen sterk.

We nodigen u uit om onze website te bekijken. Voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

PRIVACYWETGEVING OP DE DOEKES

21-05-2019 | Kleuters? Waar werken we mee?
Kerstviering
21 mei 2019 Kleuters zijn de kinderen tussen de vier en de zes jaar op de basisschool. Ze spelen in hoeken en spelen met van allerlei materialen omdat ze daar van leren. Verder zitten kleuters niet de hele dag ac...hter een tafeltje, maar hebben ze een eigen stoeltje dat ze in de kring zetten. Maar hoe gaat dat nou precies in z’n werk? En waar werken ze mee? Laten we voorop stellen dat kleuters vooral spelen. We spelen en werken op dit moment over ridders en kastelen. Dus is de huishoek een kasteel geworden waarin de kleuters, ridder, schildknaap en jonkvrouw spelen. Er liggen spullen om zich echt te verkleden als ridder of jonkvrouw, zoals harnassen, helmen en prinsessenjurken. Door hier mee te spelen leren de kleuters de nieuwe woorden goed gebruiken. Verder leren ze er samen spelen en communiceren van. Natuurlijk is er daarnaast constructiemateriaal in de klas, lego, constructie en kapla waarvan de kinderen nu ook kastelen maken. Hier oefenen de kinderen hun fijne motoriek en ruimtelijk inzicht. Dit alles op een speelse manier, de kinderen hebben het zelf vaak niet door. Tekenen, kleuren, verven, knutselen en kleien wordt ook gedaan in onze kleutergroepen om zo o.a. een goede pengreep te ontwikkelen en om de vingers en polsen soepel te maken voor het ‘echte’ leren schrijven. Dit alles past binnen het thema en op deze manier komen gedurende het jaar de verschillende zaken langs die de kinderen moeten weten en/of kunnen voordat ze naar de volgende groep gaan. Dit monitoren de leerkrachten met het online programma ‘Onderbouwd’. Daarnaast hebben we spellen in de klas die meer met de rekenkant van het onderwijs te maken hebben. Kralenplanken, hamertje tik, rekenspellen die met tellen o.i.d. te maken hebben. Deze materialen werken ook aan andere doelen voor de kleuters maar kunnen ook op rekengebied worden ingezet. Zo is een voorbeeld namaken op een kralenplank een goede teloefening, en tegelijkertijd oefenen de kinderen de pincetgreep nog eens goed. Zo ziet u dat geen enkel materiaal een eenduidig doel heeft. Met elk materiaal in onze klas kunnen we meerdere dingen inoefenen met de kinderen. Van taal gerelateerde doelen tot de sociaal gerelateerde doelen. Want spelen is leren en leren is spelen.
14-05-2019 | Voetbaltoernooi
Kerstviering
14 mei 2019 Op dinsdag 14 mei deed groep 8 mee aan het jaarlijkse Oosthoek voetbaltoernooi. We hadden 3 meidenteams en 3 jongensteams en er werd fanatiek gevoetbald. 1 jongensteam was door naar de kruisfinales... en dit team werd uiteindelijk 3e en mocht een beker mee naar school nemen. Daarnaast kreeg 1 leerling nog een beker omdat hij het mooiste doelpunt had gemaakt. Het was een sportieve en gezellige dag.
06-05-2019 | Cito eindtoets
Kerstviering
06 mei 2019 Voor de meivakantie hebben de leerlingen van groep 8 de cito eindtoets gemaakt. Drie ochtenden hebben de leerlingen hard gewerkt aan verschillende taken die met rekenen en taal te maken hadden. Halver...wege mei krijgen de leerlingen de uitslag en hopelijk komt dit overeen met het schooladvies wat de leerlingen in februari hebben gekregen.
12-04-2019 | Koningsspelen
Kerstviering
12 april 2019 Vandaag waren de Koningsspelen. We begonnen de ochtend met een klassenlunch, waarna we de openingsdans mochten doen. Voor de kinderen stonden er daarna verschillende activiteiten op het programma. Te...vens liepen de kinderen rondes voor de sponsorloop. Het was een geslaagde dag.
09-04-2019 | Verzetsmuseum
Kerstviering
09 april 2019 De groepen 7 zijn naar het Verzetsmuseum in Amsterdam geweest. We hebben daar een wandeling door Amsterdam gemaakt waarbij we langs verschillende plekken zijn gelopen die belangrijk zijn geweest voor... de Jodenvervolging. We hebben Jan Slomp de zoon van Frits de Zwerver ontmoet en we hebben het verzetsmuseum bekeken. We kijken terug op een leerzame en indrukwekkende dag.