GBS Ds. G. Doekes

Van harte welkom op de site van De Doekesschool!

De Doekesschool is gevestigd in Heemse, Hardenberg en biedt al ruim 50  jaar gereformeerd basisonderwijs aan. De kern van ons onderwijs ligt in de Bijbel. Ons leven staat op Christus en Zijn liefde willen we ook uitdragen in ons onderwijs. Oog voor elkaar, voor God en voor goed onderwijs. Hierbij blijven we delen en genieten van God’s liefde en staan we samen sterk.

We nodigen u uit om onze website te bekijken. Voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 

PRIVACYWETGEVING OP DE DOEKES

Nieuws

 
19-03-2019 | Bedrijfsbezoek groep 3B
Kerstviering
19 maart 2019 Afgelopen week mocht groep 3B een kijkje nemen bij Plaggenmarsch Tuinmeubelen. We mochten rondneuzen in de enorme grote winkel en kregen uitleg over verschillende materialen voor tuinmeubelen. Ook moc...hten we kijken in het magazijn en het kantoor. Voor vooral de jongens wel een teleurstelling dat we geen vuurwerk konden bekijken ;)
14-03-2019 | Handbaltoernooi
Kerstviering
14 maart 2019 Dinsdag 12 maart hadden we met de Oosthoek het jaarlijkse handbaltoernooi in de sporthal in Bergentheim. Met 4 jongensteams en 3 meidenteams waren wij vertegenwoordigd. Na een aantal wedstrijden in ve...rschillende poules te hebben gespeeld, mochten de meiden helaas niet door naar de kwartfinales. 2 jongensteams mochten door naar de kwartfinales en daar moesten ze direct tegen elkaar spelen. Doekes 1 heeft deze spannende wedstrijd gewonnen en mocht in de finale de strijd aangaan tegen de Fakkel. Het team van de Fakkel was net iets sterker en ging er met de eerst prijs vandoor! Als Doekes mochten we naar huis gaan met de 2de en 3de prijs.
13-03-2019 | Doekesschool in de Toren
Kerstviering
13 maart 2019 Weet jij al wat je later worden wil? Word je een brandweerman die elke brand kan blussen? Word je een schilder die de wereld kan gaan kleuren? Word je een dokter die je beter maken kan? Word je een ag...ent die iedereen kan bekeuren? Of word je een kok die staat te roeren in een pan? Er zijn zoveel verschillende banen waar je uit kunt kiezen tegenwoordig. Sommige leerlingen op de basisschool hebben al wel een idee, terwijl anderen nog erg twijfelen of het nog niet weten. In de komende weken staat deze vraag centraal bij de leerlingen op de Doekesschool in Hardenberg. Vanmorgen was de opening van het project ‘Wat wil jij later worden?’ en liepen er verschillende personen onder luid applaus van alle leerlingen over de loper de school binnen. Er waren ondermeer twee politieagenten, een brandweerman, een psycholoog, een trouwambtenaar, een tandartsassistente en ook wethouder Gitta Luiten had tijd in haar agenda weten vrij te maken. Na het ontvangst door de leerlingen gingen de gasten de verschillende klassen in en konden de leerlingen allerlei vragen stellen en elk kwartier kwam er een nieuwe gast in de klas die vragen beantwoordde over zijn of haar beroep. Er was een ook een fotograaf van De Toren aanwezig en twee dagen later stond het al op de voorpagina van de krant.
24-01-2019 | Terugkomdag
Kerstviering
24 januari 2019 Afgelopen woensdag was het weer terugkomdag. De kinderen die van onze school naar de Professor Waterinkschool zijn gegaan, kwamen weer een dagje gezellig bij ons op school. De volgende terugkomdag is ...op woensdag 20 maart.
21-12-2018 | Kerstcarrousel
Kerstviering
21 december 2018 Afgelopen woensdag vierden we op school het kerstfeest. Alle klassen waren versierd met mooie werkjes en lichtjes. De viering vond plaats in een carrousel. Dat betekende dat je iedere 10 minuten naar... een ander lokaal verhuisde. In de lokalen werden er kerstliedjes gezongen, een kerstverhaal verteld, kerstkaarten gemaakt, kerstspelletjes gespeeld en chocolademelk gedronken. Als afsluiting zongen we op het plein 3 mooie kerstliederen onder leiding van een blaasorkest.


Meer nieuws
 
 

   

Agenda

  • MR-vergadering 21 maart
  • Juf Ilse Boers jarig 22 maart
  • Frits Flits 22 maart
  • Bekijk jaarplanning